donderdag 28 november 2013

Mini Piet

Vandaag is Koen jarig en hij deelt uit. Vorig jaar deelde hij mini Sint uit. Dus dit jaar moest daar een Piet bijkomen. In totaal heb ik 24 Pietjes gemaakt. Ik heb er 22 uit mijn restanten vilt bak kunnen halen.
Er is geen een Piet hetzelfde.

De Pieten worden geschminkt.

Lijfjes, mutsen, capes en veren.
De kragen staan er nog niet op.

Dit zijn ze allemaal.

En nog een foto van bovenaf.

zaterdag 23 november 2013

Geboortelijstje

 Geboren: Milou en Daniël

Milou is de dochter van de juf van mijn zoon.

Daniël heb ik speciaal voor een vriendin gemaakt. De meester van haar dochter heeft een zoon erbij.

zaterdag 16 november 2013

Sinterklaas en Zwarte Piet

 Deze mogen de komende weken natuurlijk niet ontbreken op de jaartafel.
 
Sinterklaas is van een oud patroon van Amaranth. Ik heb hem wat aangepast op de maat van zwarte Piet. Zijn jurk en mantel zijn wat smaller geworden. De stola heb ik er zelf bijgemaakt. Op zijn mijter zitten plaksteentjes.
Zwarte Piet is een ontwerp van Anemoontje (trapeze pietjes). 

 

maandag 11 november 2013

Pompoenmeisje 2

Het tweede pompoenmeisje is af.


donderdag 7 november 2013

Metamorfose

Even iets heel anders tussendoor. Een week of 8 geleden kochten wij een caravan. De caravan zag er prima uit maar het interieur was zoals ze dat zo mooi noemen retro. Nou is retro wat mij betreft gewoon een ander woord voor ouderwets.


Alles was donkerbruin met lichtbruin. Het meeste in dit geval donkerbruin. De kussens zijn oranje, donkerbruin en wit. Dus maar aan de slag gegaan om het wat moderner te maken.

 Eerst heb ik de caravan flink schoongemaakt. Toen ik bezig was werd duidelijk dat het plafond er prima uit zag. Het was gewoon vies. Alle licht- en donkerbruine delen zijn in de grondverf gezet. Vervolgens geschuurd, weer schoongemaakt en wit of kaki geverfd. De bovenkastjes en keukenkastjes heb ik beplakt met folie met een steigerhout print. De vloer heeft een nieuw zeil gekregen. Het was een enorme klus maar wel ontzettend leuk om te doen. En het is zo mooi geworden.

Nog wat foto's van ervoor en erna.

 De kussens wilde ik eerst ook vervangen maar zo kunnen ze prima bij het interieur. De 2 retro lampjes blijven hangen en boven de grote tafel wil ik nog zo'n heerlijk kitscherige kroonluchter.

Nu weer lekker met vilt aan de slag.