vrijdag 30 maart 2012

Geboortehart

Nog een kraamcadeau. Deze gevlochten harten had ik nog in de kast liggen. Het is het andere deel van het hart van de bloesemhartjes (zie labels lente). De luier met baby vind ik normaal wat kaal maar zo wordt het een leuk geheel voor op de voordeur of de babykamer.

 Ook nog even de roze variant.

woensdag 28 maart 2012

Geboorteschaaltje

Deze leuke bakjes kwam ik tegen bij een tuincentrum. Wat ze met de tuin te maken hebben weet ik niet maar ik vond ze zo leuk dat ik er een paar heb meegenomen. Een lief klein baby'tje (ontwerp Pippilotta) op een dekentje erin en je hebt een kraamcadeautje.  

zaterdag 24 maart 2012

Goudsbloem- en Zonnebloemkabouter

Voor de markt in mei heb ik ook wat kleinere dingen gemaakt.
Ze zijn gemaakt op een kegelpopje. Toch vind ik dit meestal meer werk dan een popje met gezicht maken.
Gewoon omdat het zo'n gepriegel is.

woensdag 21 maart 2012

Perzikkruid

Het derde bloemenkind is klaar. Ik vind het echt een schatje.
Het mutsje vond ik nog wel lastig om goed te krijgen zo met de kralen erlangs. Doordat de bloemetjes helemaal bestaan uit kralen wordt het wat zwaar. Ik heb het popje wat verzwaard zodat ze toch mooi rechtop blijft staan.
De libelle maakt het geheel mooi af.
De hoogte van het popje is ca. 10 cm en
met bloemen erbij ca. 13 cm.

 

zondag 18 maart 2012

Bloesemhartjes

Leuke bloesemhartjes om aan bloesemtakken te hangen. Het hartje is van hout. Deze komt uit een ander gevlochten hart. Die lagen met de Kerst bij het tuincentrum maar het geheel in elkaar vond ik niet mooi. Met het gevlochten hart ga ik ook nog iets doen, maar dat moet nog even wachten. De bloem is gemaakt van sprookjesvilt en de baby is van wolvilt.
De hoogte van het hartje is ca. 9 cm. Ook leuk om als kraamcadeautje te geven.

vrijdag 16 maart 2012

Speenkruid

Vlakbij de boom met mos en elfenbanken staat het vol met speenkruid. 's Ochtends zijn de bloemetjes allemaal gesloten maar zodra de eerste zonnestralen door het bladerdak komen gaan ze open. Mooi om deze speenkruid bij haar soortgenoten in het bos te zetten. Het speenkruid is ca. 12 cm hoog.

donderdag 15 maart 2012

Moeder Aarde en de wortelkinderen


Ik maak al zo'n 10 jaar seizoentafel-figuren maar ik had nog nooit een Moeder Aarde gemaakt. Dat komt omdat ik al dat bruin altijd zo saai vindt om mee te werken. Deze Moeder Aarde is een ontwerp van Pippilotta. Het leuke is dat ze is gemaakt van verschillende materialen. Van wolvilt, naaldvilt en fresco vilt. De wortelkinderen zijn gemaakt van naaldvilt.

Iedere ochtend als ik de kinderen naar school breng, fietsen we door het bos en komen we langs deze prachtige boomstam die vol zit met elfenbanken en mos. Dus heb ik daar maar eens een paar foto's gemaakt.

Moeder Aarde is ca. 17 cm hoog. De wortelkinderen zijn 8 cm lang (exclusief de tak met blaadjes).

dinsdag 13 maart 2012

Gebakken eieren

Heerlijke gebakken eieren om mee te spelen.
Weer een item voor de kinderkeuken. Ze passen precies in een pannetje van een kinderkookset.

vrijdag 9 maart 2012

Twinkeltje

Twinkeltje is een schatkistpakketje van Pippilotta speciaal gemaakt voor Atelier Poppejans. Het  is een lief geheel geworden wat heel leuk in de kinderkamer staat. Het is gemaakt van wolvilt in verschillende blauwtinten.
Totale hoogte van ster tot belletje is 24 cm

woensdag 7 maart 2012

IJspaleis

Het ijspaleis is een ouder pakket van Tintangel. Het is alweer een tijdje geleden dat ik het gemaakt hebt maar het is behoorlijk veel werk. Op de torens zijn stenen geborduurd. De muren heb ik van dubbel vilt gemaakt en verstevigd met karton. Volgens het pakket worden de muren maar van 1 laag vilt gemaakt. Ik vond het toch wat slap en het ging ook wat hangen. Toch zonde als je ergens zo lang mee bezig bent en het eindresultaat is niet wat je wilt. Om het geheel af te maken natuurlijk de prins en prinses erbij.
Het heeft iets magisch en volgens Koen (onze jongste zoon van 4) is dit de Efteling.

maandag 5 maart 2012

Boterbloem

Een van de bloemenkinderen van Pippilotta. Het is de boterbloem. Dit is de eerste uit de serie die ik maak. De andere staan ook nog op mijn lijstje om te maken. En natuurlijk moeder Aarde en de wortelkinderen nog. De boterbloem heeft een hoogte van 12 cm inclusief de bloem.

donderdag 1 maart 2012

Vlinders

Een vlinderke naar het ontwerp van Septemberspring.
Ze is gemaakt van sprookjesvilt en wolvilt en afgewerkt met kraaltjes. Een zeer bewerkelijk geheel maar wel heel leuk om te maken. Het leuke van patronenbladen vind ik dat ik mijn eigen
kleurcombinaties kan maken. 

Aan de achterzijde van het vlinderke is een trekveer bevestigd. Hierdoor blijft het een hele tijd op en neer deinen. Hartstikke leuk voor in de kinderkamer of voor boven de seizoentafel.
 
Een iets andere vorm met andere kleuren.
Ik ben altijd gek op paars-tinten.
Dus zo'n sprookjesvilt lapje kan ik dan echt niet laten liggen.

De achterzijde van de paars-groene vlinder.
De vlinders zijn ca. 11 cm  hoog en ca. 16 cm breed.