maandag 9 april 2012

Joris en de draak

Natuurlijk is het Pasen maar als ik vandaag naar buiten kijk lijkt het wel herfst. Dus heb ik dit weekend Joris en de draak afgemaakt. In ieder geval op tijd voor het Michaels feest. 
Op deze draak ben ik best trots. Ik vind hem echt prachtig. Dit is een bestelling dus lang blijft hij hier niet. Inmiddels heb ik er al 4 gemaakt voor deze persoon. Want ook hij is helemaal weg van deze draak. Zijn beide zoons hebben er een gekregen (samen met Joris natuurlijk) en nog een voor hemzelf maar toen zijn moeder de draak zag wilde zij er ook een hebben. Hij heeft op school op de jaartafel gestaan met Michael. De kinderen vonden hem ook prachtig.

Het is best wel een klus. De draak bestaat uit
25 patroondelen. Dus dat is wel even knippen.

 De kop vergt nogal wat aandacht. De bek moet er recht ingezet worden anders zit het geheel scheef. Hij is helemaal gemaakt van sprookjesvilt. In de vleugels zit pijpenrager verwerkt zodat je ze in een mooie stand kan zetten.

 De draak heeft een lengte van 35 cm van kop tot staart.
En de hoogte is 17 cm.
Het ontwerp is van Pimpernelleke.

Joris is een ontwerp van Wollepop. Ik heb hem wel een heel stuk verkleind want het orgineel is echt een behoorlijke Joris en veel groter dan de draak. Omdat Joris zo'n stuk kleiner is dan het orginele patroon heeft hij geen cape gekregen. Dit werd veel te veel op dit kleine popje. Joris heeft een hoofdje van 8 cm gekregen en is helemaal gemaakt van vilt en velours. In zijn laarsjes zit een stukje loodslap zodat hij goed blijft staan. Joris heeft een hoogte van 15 cm
exclusief het veertje.


Frank je draak vliegt samen met Joris binnenkort naar je toe. Veel plezier ermee. 

3 opmerkingen:

  1. Een mooi prachtig geheel ... je mag trots zijn en de ontvanger ook !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw die is hartstikke stoer die Joris, en de draak is 'te' mooi om draak te zijn ;-).
    Groetjes Margreet

    BeantwoordenVerwijderen